sunnuntai 31. elokuuta 2014

Haapa, Hieskoivu, Pihlaja, Saarni, Tammi

Pihlaja (Sorbus aucuparia)
löytöpaikka: kotipiha keravalla
Pihlaja on vaatimaton kasvupaikkansa suhteen ja yleensä pienikasvuinen. Marjat ovat c-vitamiinipitoisia ja syötäviä. Pihlaja on Suomessa todella yleinen koko maassa



 HIESKOIVU (Betula pubescens)
löytöpaikka: tienvierusta kalevassa, keravalla
hieskoivu on koivukasvien sukuun kuuluva puu, joka kasvaa 15-25 metriä korkeaksi. Hieskoivu on kasvupaikkansa suhteen vaatimattomampi kuin rauduskoivu. Hyvin yleinen koko maassa.


 Haapa (populus tremola)
Löytöpaikka: Keravan pururadan metsikkö
Haapa on nopeakasvuinen puu, joka kasvaa Suomessa koko maassa. Haapa voi kasvaa jopa yli 30-metriseksi, ja sen juurakko saattaa olla tuhansia vuosia vanhaa vaikkka puu itse kasvaa harvoin yli satavuotiaaksi.



Saarni (Fraxcinus excelsior)
Löytöpaikka: kotipiha keravalla
on jaloihin öljypuihin ja jaloihin lehtipuihin kuuluva kasvi, jota Suomessa esiintyy vain etelässä tammivyöhykkeellä. Runsaana se kasvaa vain Turussa ja Ahvenanmaalla. Saarni vaatii kasvaakseen syvämultaisen ja kalkkipitoisen maaperän ja aurinkoisen kasvupaikan. Saarni voi Suomessa kasvaa 20-metriseksi.


Tammi (quercus robur)
Löytöpaikka: Kotipiha Keravalla
Tammi on pyökkikasveihin ja jaloihin lehtipuihin kuuluva puu. Se kasvaa luontaisesti suurimmassa osassa Eurooppaa. Suomessa tammi kasvaa tavallisesti 10-20 metriä korkeaksi, joskus jopa 30-metriseksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti